– Vi spelar stabilt och bjuder inte på mycket, säger Pathrik Westerholm till C More.

Brynäs behövde inte deppa länge efter gårdagens 2–1-förlust i Saab arena.

Redan i dag fick laget chans till revanch mot Linköping hemma i Gävle – och tog den.

Detta efter en match som kändes avgjord redan efter en periods spel.

Matchuret stod blott på 7.14 när båda bröderna Westerholm hade skrivit in sig i målprotokollet.

Efter exakt två minuters spel var det Pathrik som visade vägen när han på pass från Jonathan Pudas tryckte in ett hårt slagskott i nät.

Bröt lång måltorka

En ledning som fördubblades efter att Lucas Carlsson brutit pucken i en Linköpingsomställning och gett Ponthus Westerholm fritt skottläge. Forwarden tvekade inte och tryckte in 2–0 hårt intill rätt sida av den bortre stolpen – och bröt därmed en 13 matcher lång måltorka.

– Det var skönt, man vill alltid göra mål så det var kul, sa spelaren till C More i pausintervjun.

För Linköpings del fanns det inte mycket positivt att hämta från första perioden som slutade 3–0 till hemmalaget efter att Daniel Paille utökat ledningen.

Tar rygg på Frölunda

Och tvillingarna Westerholm var inte färdiga. För fem minuter in i andra perioden tryckte Pathrik in 4–0 på passning från brorsan Ponthus i en snabb omställning.

– Vi vann tekningen i försvarszon. Då drev Ponthus upp pucken på kanten och fick två gubbar på sig. Sen gjorde han en överlämning till mig så jag blev rätt fri i mitten. Det var bara att trycka till, skönt att den gick in, säger Pathrik Westerholm.

Det blev en komfortabel seger för Brynäs med 4–1 efter att Ken Andre Olimb tröstmålat för Linköping. Trepoängaren gör att laget bara är tre pinnar bakom serieledande Frölunda.