Luleå: 81 poäng, 141 gjorda och 56 insläppta mål.

Linköping: 81 poäng, 142 gjorda och 60 insläppta mål.

Med två matcher kvar går Riksserien går mot en riktig rysaravslutning.

Seriesegern innebär hemmaplansfördel genom hela slutspelet.

Det är lagen som är stora favoriter att mötas i SM-finalen senare i vår.

Och efter att serieledaren Linköping vunnit toppmötet med Djurgården och Luleå samtidigt lyckades klamra sig fast genom att sent vända ett underläge mot Modo väntar en stenhård kamp om seriesegern, med bara två matcher kvar.

Linköping tog ikväll ledningen med 3-0 redan efter knappa sju minuter och kunde efter det styrkebeskedet bortavinna mot tabelltrean Djurgården med 5-3.

Karvinen stor matchhjälte

För hack i häl-jagande Luleå blev det en tuffare kväll.

Modo skaffade sig en 4-3-ledning med tolv minuter kvar av den svängiga matchen.

Då klev Luleås stora stjärna Michelle Karvinen fram.

Anfallaren hade redan gjort ett mål, som innebar att laget vänt ett uddamålsunderläge till ledning 3-2.

Finländskan gjorde samma sak – fast ännu lite vassare i den tredje.

Först kvitterade hon 12.55 in i tredje perioden och med tre minuter kvar satte hon sitt tredje mål för kvällen och fixade de tre viktiga poängen till hemmalaget.

Både Linköping och Luleå har 81 poäng inför avslutningen. Linköping leder med en målskillnad på +85 att jämföra med Luleås +82.

Även AIK och Djurgården har samma poäng och avslutar med ett derby som skulle kunna avgöra vem som tar tredjeplatsen.