Men laget rasade ihop – och förlorade med 4-7 mot New York Islanders.

Målvakten Eddie Läck hade en tung afton.

– Som en spark i käften, suckade tränaren John Tortorella efter chocken.

Canucks, liksom lagkaptenen Henrik Sedin, har trampat vatten efter OS-uppehållet.

I nattens möte mot New York Islanders fick Canucks dock en drömstart och ledde med 3-0.

Henrik Sedin gjorde 2-0-målet i andra perioden, det var hans första mål på 24 matcher och dessutom första poäng på 13 matcher.

Senaste gången Sedin fick jubla för mål skedde den 14 december.

Men något segerjubel blev det inte den här gången – heller.

Vancouver rasade ihop fullständigt och förlorade efter att man släppt in hela sju mål. Islanders gjorde fyra raka mål bakom Eddie Läck, som på slutet blev utbytt efter sex baklängesmål.

”Det är pinsamt”

”En kollaps av episka proportioner”, konstaterade tidningen Vancouver Sun efter magplasket.

– Det känns som en spark rakt i käften, suckade en pressad John Tortorella på presskonferensen och fick efteråt medhåll av Ryan Kesler.

– Jag kan inte förstå det, det är pinsamt. Vi måste ge dem kredd men...i ledning med 3-0 och sen tappa allt, det är pinsamt, säger Kesler enligt Vancouver Metro.

Nicklas Bäckström stod för en passningspoäng när Washington i natt mötte Pittsburgh Penguins. ’Bäckis’ magnifika passning förvaltades på bästa sätt av Brooks Laich fram till 2-2. Dock blev det en tung förlust för ’Caps’, som föll med 3-2.

Backen Mattias Ekholm stod för en poäng när hans Nashville besegrade Ottawa. Predators fick en drömstart och ledde med 3-0 i 4-3-segern. Ekholm var inblandad i 2-0-målet i andra perioden. Även Erik Karlsson noterades för poäng i förlusten.