Nykomlingen besegrade Rögle på bortaplan

Borås skrällde och vann borta mot Rögle

Sju hemmamatcher. Sju segrar.

Rögle är överlägset hemma i Ängelholm.

Men ikväll tog segertågets framfart tvärstopp i förlusten mot nykomlingen Borås (2–4).

Borås chockade hemmapubliken och såg till att åskådarna besviket gick hem poänglöst.

I gästernas bås stod förre Rögle-tränaren Gunnar Persson. Han var mäkta stolt efter segern mot sitt forna lag.

– Jag känner till många av deras tongivande spelare och tipsade mina spelare om lite smågrejer. Men oftast är inte det avgörande säger Borås tränare Gunnar Persson till Radiosporten.

Efter en bra avverkad period av Borås kom Rögles ledningsmål snöpligt en minut före första pausvilan. Jakob Johanssons fullträff letade sig in bakom målvakten Robin Rahm.

Borås imponerade och det syntes inte att laget är en färsk nykomling i allsvenskan. I den andra perioden kvitterade Joakim Andersson i spel fem mot fyra när matchuret stod på 9.39.

Efter målet fick gästerna chansen att ta ledningen vid två tillfällen i spel fem mot tre, utan resultat. Istället hade laget sju gyllene sekunder i den tredje perioden. Blott sju sekunder efter tekning satte Fredrik Orrsten dit 1–2. Och som sagt, sju sekunder senare, 1–3 signerat Fredrik Enhörning.

– Ja, det var tur, men det lär inte hända igen. Men visst var de två målen matchavgörande, säger Gunnar Persson.

Lite nerver dock när Christopher Löfberg reducerade i power play efter 7.25. Men det här var liksom Gunnar Perssons afton. Rögles Stefan Erkgärds drog på sig en tripping och satte sig i utvisningsbåset. Där fick han se hur Philip Larsen slog in matchens sista mål.

– Rögle är ett skickligt lag. Men på något vis har vi jobbat ihop oss till en trepoängare, säger Gunnar Persson.