Södertälje förlorade mot jumbon

Södertälje förlorade måstematchen mot jumbon Örebro och är på väg ur elitserien.

Hemmapubliken gav upp och gick hem redan efter 1-2-målet när SSK föll med 4-1.

Stor syndabock blev backen Markus Seikola.

Södertälje hade den andra elitserieplatsen och möjlighet att dra ifrån ytterligare genom en väntad seger i hemmamatchen mot Örebro, som låg sist i kvalserien. Då gick allt snett för SSK och Markus Seikola.

Backen drog först på sig en utvisning i inledningen av den tredje perioden och bjöd Örebro på power play. Det klarade SSK men precis när Seikola skulle komma in igen satte Jon Palmebjörks 2-1 och redan då började de första åskådarna att lämna arenan i protest. Men det skulle bli värre.

Tappade pucken

Bara minuter senare tappade Seikola pucken och bjöd bortalaget på ett friläge. Det förvaltade Markus Andersson till 3-1 och det var återigen trängsel vid utgångarna i Axa Sports Center.

Den tunga kvällen slutade till sist med förlust 1-4 för Södertälje som faller i tabellen. Laget är nu sist av de fyra lag som slåss om elitserieplatserna.