Damkronorna vann ödesmöte på straffar

Publicerad 2013-04-07

Damkronorna är ett steg närmare sitt eget hemma-VM.

2–1-segern efter straffar mot Tjeckien gör att Sverige nu bara är en seger från att få delta i A-VM 2015.

Sverige har haft det tufft i hockey-VM i Ottawa och gårdagens missade kvartsfinalplats gjorde att Damkronorna blev tvungna att kvalspela för att inte missa hemma-VM 2015.

I den första kvalmatchen tog Sverige ledningen halvvägs in i den första perioden när Lisa Johansson hittade nätet bakom Tjeckiens keeper. Efter två perioder ledde Damkronorna skottstatistiken med 26–10 och segern såg säker ut.

Kvitterade i tredje

Men två raka utvisningar i inledningen av tredje gjorde att Tjeckien övertog kommandot och kunde kvittera till 1–1 genom Alena Polenska. Förlängningen blev mållös men efter fem raka straffmissar blev till slut Emma Eliasson stor matchhjälte när hon överlistade Radka Lhotska.

Sverige har nu 1–0 i matchserien som spelas i bäst av tre. Match nummer två spelas på måndag kväll och vinner Damkronorna där är laget kvalificerat för hemma-VM 2015.