Publicerad 2017-11-29

Karlskrona kom till Malmö efter en nattsvart Luleåvistelse.

Då chockade de ett pressat Redhawks och tog sin första bortaseger för säsongen.

– Jag tror det här gör allt. Nu tar vi nästa av bara farten, säger Johannes Jönsson.

Malmö går igenom en tung höst, men kom till spel med en skön 2–1-seger mot Färjestad i ryggen.

Karlskrona hade å sin sida närmast skämt ut sig i 0–6-förlusten borta mot Luleå, men när pucken släpptes var det ändå bortalaget som chockade – och tog ledningen redan efter 23 sekunder när Henrik Nilsson drog till från offensiv blå.

Det var KHK-backens första mål för säsongen – och det första på knappt två år.

– Vi sa att vi skulle komma ut hårt och det gjorde vi. Vi är mycket bättre än senast, konstaterade målskytten i C More.

Andra perioden var till stora delar ett Malmö-bombardemang på jakt efter kvittering. Inte ens fyra minuter hade gått när KHK tvingades till timeout – vilket jämnade ut spelet marginellt.

Att Karlskrona kunde göra 2–0 halvvägs in i mittakten var – uppryckning till trots – lite av en blixt från klar himmel. Joachim Rohdin fick pucken på högerkanten och drog iväg ett skott som letade sig in mellan Alsenfelts ben i Malmömålet.

Malmö skulle visserligen reducera tidigt i tredje genom Daniel Zaar, men när Morten Madsen satte 1–3 tio minuter från slutet blev uppförsbacken för svår för hemmalaget.

”De spelar ett igelkottsförsvar”

Trots ett 2–3-mål från Rhett Rakhshani i powerplay kunde KHK hålla undan– och Emil Larsson fastställde slutresultatet med 2–4 i öppen kasse.

– VI måste sätta dit lägena i den här matchen. Vi har ett massivt spelövertag men de spelar ett igelkottsförsvar och håller oss på utsidan, säger Malmös Nils Andersson i C More.

Själva igelkottens hjärta var väl i så fall burvaktaren Johannes Jönsson, som gjorde en strålande insats och räddade 41 av 43 skott. Detta hjälpte alltså laget till första (!) bortasegern för säsongen – på lagets tionde försök.

– Jag tror det här gör allt. Nu tar vi nästa av bara farten, säger matchhjälten till C More.