Hedman gav Sverige ledningen mot Kanada

Publicerad 2017-05-21

Sverige tog ledningen i VM-finalen mot Kanada.

Victor Hedman gav Tre Kronor 1-0 i numerärt underläge efter att ha slängt in en puck mot mål.

– Det är en målvaktstavla, säger TV4:s expert Niklas Wikegård.

VM-finalen mot Kanada började med chanser åt båda håll de första minuterna. Nollan spräcktes dock inte i den första perioden trots två numerära överlägen för Tre Kronor.
Kanada hade en stolpträff tidigt i andra och tog över perioden mer och mer.

Kanada fick powerplay

Med mindre än minuten kvar åkte Nicklas Bäckström på en utvisning och då kom målet – men det var Tre Kronor som gjorde det. 21 sekunder återstod på klockan när Victor Hedman skickade en puck mot mål. Joel Lundqivst och Marcus Krüger försökte styra pucken och en Kanadaback försökte få bort den, men alla missade. I stället letade sig pucken hela vägen in mellan benskydden på Calvin Pickard och Tre Kronor tog ledningen.

– Det är en målvaktstavla. Den går ju rakt igenom, säger TV4:s expert Niklas Wikegård.