Västervik besegrade Almtuna på hemmaplan.

Victor Öhman blev tvåmålsskytt i segern som skrevs till 5–1.

Därmed lämnar laget kvalplatsen och går upp på säker mark.

Västervik låg nästjumbo inför kvällens match mot Almtuna hemma i Plivit Trade-hallen.

Men trots fyra tvåminutersutvisningar i den första perioden gick hemmalaget upp i ledning efter att Victor Öhman skjutit 1–0 i boxplay, 14.07 in i matchen.

Tre poäng av Öhman

Dryga minuten in i andra perioden utökade Dan Pettersson, denna gång i powerplay assisterad av Victor Öhman.

Samme Öhman satte sedan sitt andra mål för dagen i upptakten på den tredje efter att snyggt broderat sig fram med Patrik Blomberg.

Matchen slutade sedan 5–1 efter att gästerna satsade allt sista minuterna och gav Västerviksspelarna enorma möjligheter på kontring.

Hemmasegern innebär att Västervik lämnar över kvalplatsen till Troja/Ljungby som med en match mindre spelad nu är en poäng bakom.