Joel Eriksson Ek målskytt när Florida besegrades

TT

Publicerad 2024-01-20

Joel Eriksson Ek gjorde ett mål och en assist när hans Minnesota vann mot Florida med 6–4 i nattens NHL.

Eriksson Ek sköt 3–1 i mittenakten. Knappt tre minuter senare utökade norske lagkamraten Mats Zuccarello ledningen ytterligare, assisterad av Eriksson Ek.

Florida återhämtade sig i mitten av den tredje perioden med två efter varandra snabba mål av finländaren Anton Lundell och svenske Gustav Forsling.

Minnesotamålvakten Filip Gustavsson stod för 24 räddningar, efter att ha blivit inbytt i den andra perioden då Marc-Andre Fleury fick lämna isen på grund av en överkroppsskada.

Gustavsson kände Floridas revanschlust.

– Det var tufft eftersom vi ledde med 4–1 och det känns som att det bara kunde gå nedåt efter det, sade Gustavsson efter matchen.

– Tre mål är nästan den sämsta ledningen.

Men Minnesota kunde säkra vinsten i slutsekunderna då Ryan Hartman sköt mål i öppen kasse, vilket blev hans andra mål i mötet.

Minnesotas Joel Eriksson Ek (14) faller framför mål i den tredje perioden.