Färjestadsjubel.

Hela 14 träningspass på fem dagar.

Förra veckan tränade Färjestad stenhårt under en så kallad "hell week".

Efter en ledig helg gick man ut och körde över nykomlingarna Rögle med 5–2.

Nio ispass och fem fyspass – så löd Färjestads hektiska schema förra veckan. Kanske låg den tuffa träningen bakom den klara segern över Rögle under tisdagen.

Men det var nykomlingarna som började bäst och satte målvakten Fredrik Pettersson-Wentzel under hård press. Skåningarna hade dessutom en puck i mål som dömdes bort.

Därefter vaknade FBK till, och inom loppet av fyra minuter gick man upp till 3–0 efter mål av Marcus Paulsson, Chris Lee och Max Görtz. Mittenakten var knappt en minut gammal när Rickard Wallin lite turligt satte dit 4–0 via en Rögleback.

Firma Ted Brithén och Mathias Tjärnqvist låg bakom båda Rögles mål, och där emellan satte Patrik Lundh 5–1.

Med 40 sekunder kvar delade Nils Bergström ut en tuff tackling mot sargen på Marius Holtet, som blev liggande på isen. Tilltaget resulterade i ett matchstraff.

Träningsmatchen var Färjestads andra efter förlusten (2–3) mot Leksand senast. I helgen väntar spel i European Trophy.