AIK hakar på Taif i toppen av serien

Publicerad 2016-01-05

Formsvaga Timrå pressade AIK hårt.

Men de svartgula kunde bärga tredje raka segern och är nu bara en poäng från Tingsryd i den allsvenska serietoppen.

AIK fortsätter att storma mot ett SHL-kval.

Efter två segrar i mellandagarna inledde serietvåan det nya året med att besegra Timrå på Hovet.

Men det satt hårt åt.

Jacob Spångberg satte ledningspucken 19,29 in i första perioden i spel fyra mot fyra, faktiskt periodens sista pucktouch då domaren därefter bröt spelet på grund av dålig is.

Tung Timråsvit

Resultatet stod sig till den tredje periodens början där Oscar Johansson kvitterade till 1-1. Men AIK replikerade snabbt, Daniel Olsson-Trkulja sköt ett skott som tog i sargen och studsade ut till Andreas Hjelm som kunde stötta in det avgörandet målet i öppen kasse.

AIK:s tredje raka seger tar dem upp på 72 poäng, bara en bakom serieledande Tingsryd och hela tolv ner till jagande Oskarshamn.

För Timrå var det femte raka förlusten.

I övrigt från kvällen kan vi notera att Björklöven tog alla tre poäng borta mot Sundsvall. Stor matchvinnare blev Alex Hutchings som gjorde två av tre mål i 3-2-segern.