Djurgården tog ledningen mot tjeckiska Zlin, men sedan tog det tvärstopp.

Med sekunder kvar av den tredje perioden punkterade Zlin matchen till 3-1.

– De var hungrigare än oss i kväll, säger en besviken Sebastian Lauritzen.

Det började ändå bra för Djurgården.

Nyförvärvet från Brynäs, Sebastian Lauritzen, satte 1-0 med ett distinkt direktskott på passning från Mikael Samuelsson i den första perioden, men sedan var det inte mycket som stämde.

I stället för att utöka ledningen var det Zlins Tomas Valenta som kvitterade med ett hårt skott från blålinjen och i den andra perioden utökade Petr Cajanek till 2-1 för Zlin inför den tredje perioden.

Armalis storspelade

Och det kunde ha varit betydligt större siffror. Mantas Armalis, 21, storspelade mellan Djurgårdens stolpar och räddade flera i det närmaste omöjliga puckar.

Med lite över en minut kvar av den sista perioden tog han sig ut i båset och Djurgårdens sex utespelare försökte trycka in en kvittering. I stället kom ett baklängesmål, och Zlin gick segrande ur CHL-drabbningen med ett 3-1-resultat.

”Vi måste höja oss”

Efter matchen var målskytten Lauritzen besviken.

– Det kändes som att vi föll tillbaka efter målet. Jag måste säga att Zlin är ett väldigt bra lag, de gör två-tre mål i powerplay i dag. De kändes hungrigare än oss i kväll och det fungerar inte, vi måste höja oss till nästa match, säger han till SVT.

Djurgården har en CHL-vinst sedan tidigare, efter att man vände och vann med 5-4 efter förlängning mot Fribourg i torsdags.

Nästa match är mot Eisbären Berlin hemma på Hovet, fredagen den 5 september.