Han sågas av egna tränaren: ’För dåligt’

Publicerad 2014-10-23

Pär Edblom drog på sig ett extra personligt straff.

Sedan sköt Malmö två snabba mål och avgjorde matchen.

Då får Södertäljeforwarden kritik – av egna tränaren.

– Det är alldeles för dåligt, säger Anders Karlsson i Viasat efter 4–6-förlusten.

Vid ställningen 2–3 till bortalaget i den andra perioden drabbades Södertäljeforwarden Pär Edblom av en utvisning.

Då visade han öppet sitt missnöjde mot domaren Peter Lyth och snackade till sig två minuter extra på botbänken.

Helt matchavgörande, skulle det visa sig.

I det fyra minuter långa spelet i numerärt överläge sköt nämligen Malmö två snabba mål (Nils Andersson och Mathias Tjärnqvist) och drog i från till en 5–2-ledning.

”Sånt måste bort”

Något Södertälje aldrig orkade hämta upp.

Hemmalaget förlorade till sist med 4–6 och kritiken riktades mot Edblom efter matchen.

– Det är alldeles för dåligt att dra på sig sådana utvisningar. I personlig frustration också. Sånt måste bort, säger Södertäljes assisterande tränare, Anders Karlsson, i Viasat.

Förlusten innebar Södertäljes andra raka och laget halkade ner till tionde plats i tabellen. Betydligt mer muntra tongångar var det efteråt i Malmös omklädningsrum. Skånelaget är ny serieledare efter segern i Axa Sport Center, en poäng före Asplöven men dock med en match mer spelad.