Norrena tvingades bryta matchen

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-03-11

Det såg ut som en skräckskada för Linköping inför slutspelet.

Men det är ingen fara med målvakten Fredrik Norrena – trots att han haltade av isen i 2-4-förlusten mot Brynäs.

– Han är helt okej, säger lagets läkare Iannis Magounakis till Sportbladet.

Det var efter att tremålsskytten Magnus Kahnberg punkterat matchen i Linköping som Fredrik Norrena fick en smäll mot foten, och tvingades ledas av isen.

Men LHC-läkaren ger lugnande besked:

– Det var lite olyckligt, men det ska inte vara några problem vad vi kan se, säger Iannis Magounakis.

Inledde bäst

Norrenas Linköping, som jagar seriesegern, hade inlett matchen bäst. Men sedan Andreas Jämtin gett laget ledningen efter drygt sju minuters spel övertog Brynäs spelet - och vände på matchen redan i första perioden.

Efter kvarten spelad kom två snabba mål, inom loppet av 59 sekunder. Det första i power play efter ett prickfritt framspel från Sebastian Lauritzen:

– Jag får den perfekt på bladet, säger Magnus Kahnberg till PPV om kvitteringsmålet.

Juuso Hietanen gav sedan Brynäs ledningen, innan ett besviket Linköping gick till pausvila.

– Vad ska jag säga? Jag är inte nöjd i alla fall, sa LHC:s Magnus Johansson.

Kahnberg satte segermålet

Linköpings spel fortsatte att hacka. I spel i numerärt överläge, som varit lagets styrka, lyckades man knappt skapa något alls.

Målkungen Jan Hlavac gjorde visserligen 2-2 i spel fyra mot fyra men glädjen blev kortvarig då i stället Brynäs (Kahnberg igen) fick utdelning i power play 36 sekunder senare.