Frölunda slog ex- tränaren och Örebro

Uppdaterad 2013-12-11 | Publicerad 2013-12-10

Kent Johansson var tillbaka i Göteborg, på besök hos klubben som ratade honom för Roger Rönnberg.

Men någon rejäl revansch fick den nyblivne Örebrotränaren inte den här gången. Frölunda vann SHL-matchen med 3–2 efter straffar.

Han lämnade västkusten efter tre rätt mediokra säsonger som tränare för Frölunda. Redan inför den tredje var klubben tydlig med att Kent Johanssons kontrakt inte skulle förlängas, och det stod snart klart att Roger Rönnberg utsetts till hans efterträdare.

Nu var Johansson åter i Scandinavium, när Örebro gästade Frölunda för tredje gången den här säsongen. Närkingarna, som hade tagit fyra poäng i de två första matcherna, gjorde återigen livet svårt för hemmalaget. Gästerna grötade in 1–0 efter drygt sex minuter i första perioden genom Johan Wiklander.

Grötigt

Även vid Frölundas kvittering, genom lagets poängkung Mathis Olimb åtta minuter in i andra perioden, var det grötigt framför mål.

Göteborgarnas ledningsmål var däremot helt grötfritt, Alexander Wennberg med knappt fem minuter kvar av andra.

Kent Johansson såg ut att gå helt lottlös från återkomsten till Göteborg, men Tomas Skogs ville annorlunda. Med 14 sekunder kvar kvitterade han till 2–2 och matchen gick till förlängning – som blev mållös. Frölunda knep extrapoängen i straffläggningen.