VIK tog ny tung seger

Publicerad 2015-10-07

Jubel i Västerås (bild från tidigare under säsongen).

Västerås fortsätter att storma fram i hockeyallsvenskan.

Segern mot Asplöven signerades lagets heta andrakedja som stod för samtliga fyra mål.

Jan Urbas, Fredrik Johansson och Cody Murphy spelar just nu strålande ishockey tillsammans.

Västerås tog ledningen genom Murphy som i powerplay dundrade in 1–0 i slutet av den första perioden – assist: Fredrik Johansson.

Johansson assisterade också till nästa mål för hemmalaget, denna gång när Jan Urbas bjöd på en riktig delikatess.

Urbas punkterade matchen

Asplöven hade sina chanser och reducerade i powerplay genom Jonas Berglund, men VIK:s hetaste kedja hade mer att ge i den tredje perioden.

Först var det Fredrik Johansson som utnyttjade ett powerplay för hemmalaget och fem minuter senare klev Urbas fram på nytt.

Den slovenske spelaren snappade upp en puck i boxplay och punkterade matchen med sitt andra mål för kvällen.

Västerås behåller därmed ledningen i allsvenskan, två poäng före AIK.