Växjös superkedja – poängbäst i SHL

Uppdaterad 2015-11-23 | Publicerad 2015-11-22

Superkedjan Gynge-Rosén-Kiiskinen har gjort det igen. Mot Malmö Redhawks på bortais låg trion bakom det mesta när ett effektivt Växjö vann med 7–2.

Det går bra nu.

Eller som Richard Gynge säger:

– Det är roligt nu.

Fjorton sekunder i matchens åttonde minut räckte för att Malmö Redhawks skulle ha fått en mardrömsstart.

1–0 till gästerna var ett fenomenalt nummer av Alexander Johansson som tog sig förbi Redhawks-målvakten Jonas Gunnarsson med flera iskalla dragningar och la in pucken.

– Tuomas Kiiskinen sa att jag skulle göra något som jag brukar göra på träning, det är kanske ingenting jag gör på match, säger Johansson i C More.

Bortdömt mål för Redhawks

Tvåan kom sekunderna senare av just Tuomas Kiiskinen efter klapp-klapp-spel av Växjö.

Dereck Meech reducerade från blå, men målet dömdes bort sedan Björn Svensson fått upp en klubba i bröstet på Växjös målvakt.

Det enda som störde Växjö var antalet minuter i utvisningsbåset.

Bland annat fick Cory Murphy matchstraff för en tuff bentackling på Nils Andersson som åkte på en rejäl flygtur.

500 fans chartrade ett tåg

Malmö jobbade in ett par reduceringar i den andra perioden, men gästande Växjö kunde ändå utöka sin ledning – till de ditresta 500 fansens (som chartrat ett tåg!) stora glädje.

Richard Gynge stod för två mål och en assist, och tillsammans med Robert Rosén och Tuomas Kiiskinen har superkedjan producerat imponerande 68 poäng så här långt – poängbästa kedjan i SHL.

– Det är två extremt skickliga killar och vi har verkligen fått igång samarbetet, det är roligt nu, säger Gynge.