Djurgårdens försäsong är avslutad.

Och endast en seger mot SHL-motstånd finns noterad.

– Vi kanske har tömt oss i CHL-matcherna, resonerar tränaren Hans Särkijärvi.

DJUPANALYS: MALMÖ – Hans Abrahamsson betygsätter alla lagdelar

Malmö tog en fin skalp på torsdagskvällen. Seger mot Djurgården i sista träningsmatchen.

Framförallt var det Frederik Storm som glänste med två mål i skåningarnas segermatch.

Malmö rivstartade och efter 12 minuter ledde SHL-nykomlingen med 3–0 och Mikael Tellqvist i Djurgårdens mål var inte alltför nöjd.

Framförallt var det Malmös aggressiva forechecking och Djurgårdens virriga försvar som gjorde att matchen fick en häftig start, sett med Malmö-ögon.

Djurgården gjorde 1–3 i första perioden, men sedan kontrade Malmö och gjorde sitt tredje mål i powerplay i den första akten.

Scenförändring

Sedan skedde något.

Kraftig scenförändring

Vad tränarna i Djurgården sa till spelarna är oklart, men en kraftfull scenförändring ägde rum.

Djurgården gjorde både 2–4 och 3–4 och det var match i Björkängshallen.

Men närmare kom inte Djurgården och SHL-nykomlingen tog en fin skalp.

Malmö slutade försäsongen med sex segrar och tre förluster. Djurgårdens facit blev fyra segrar och fyra förluster.

Och noterbart är att Djurgården vunnit endast två matcher mot svenskt motstånd på försäsongen, Skellefteå och Almtuna. Sedan finns förluster mot Malmö, Västerås, Brynäs på minuskontot.

– Vi kanske tömmer oss i CHL-matcherna. Man går hårt där och vi kanske får en reaktion i de matcher som inte gäller lika mycket, säger tränaren Hans Särkijärvi efter matchen.

Fick matchstraff

Han tvingades spela utan Markus Högström, Henrik Eriksson, Nicklas Heinerö, Matt Andersson och Linus Hultström. Samt avslutade Malmö-matchen utan Tomi Sallinen, som fick matchstraff för slagsmål. Inget grovt matchstraff dock och finländaren är med i SHL-premiären.

– Klart att vi vill spela med fullt lag, men det är mycket säkerhetsåtgärder. Nu får vi läka såren och jag tror på fullt lag på onsdag. I matchen mot Malmö är jag nöjd med de två sista perioderna. Den första var inte bra. Där kämpade vi inte, säger Särkijärvi.