Leksand tog sista chansen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-06

Avgjorde i tom kasse

Leksand fick slita borta mot jumbon Västerås, men slitet gav utdelning. Segern med 4–2 innebär att Leksands elitseriedrömmar fortfarande lever.

Västerås har inget att spela för i kvalserien, men det betyder inte att laget är berett att ge bort några poäng gratis. I förra omgången skrällde de mot Malmö Redhawks och hemma mot Leksand gav de åter allt. När Patrik Juhlin gjorde 1–0 spelade Leksand med nerverna utanpå tröjorna.

Eliteserieaspiranterna kom dock tillbaka och i mitten av den andra periode kunde Roman Vopat göra 2–1 för gästerna. Hemmalaget kom dock tillbaka och kvitterade bara en dryg minut senare.

Rysarderby väntar

I den tredje perioden jagade så Leksand segern och med mindre än fyra minuter kvar att spela gjorde Ric Jackman 3–2. Västerås kämpade ända till slutet, men Leksand fick jubla när Gabriel Karlsson satte 4–2 i tom kasse. Segern var nödvändig för Leksand som nu har tre poäng upp till ledande Malmö och tvåan Rögle. Derbyt borta mot Brynäs i nästa omgång blir en riktig rysare.