Vinst i förlängning - nu är Skellefteå historiska

Uppdaterad 2016-03-02 | Publicerad 2016-03-01

Botten mot toppen. Jumbo mot serieledare.

Skellefteå hade chansen att säkra serieseger mot Karlskrona, som sålde sig dyrt.

Det krävdes förlängning innan Mattias Ritola kunde avgöra matchen, och Skellefteå har nu vunnit grundserien fyra år i rad, vilket gör dem historiska.

Karlskrona började matchen bäst i ABB Arena men gästerna Skellefteå var det farligaste laget.

Efter mängder med chanser för bortalaget kom till slut 1-0, i inledningen av den andra perioden. Tim Heeds stenhårda skott träffade Pär Lindholms ben och styrdes in i mål.

Med tio sekunder kvar av perioden hittade Karlskronas Mattias Guter en passning in i slottet till en fristående Jimmy Andersson, som inte gjorde några misstag fri mot Markus Svensson.

Ritola tvåmålsskytt

Karlskrona fortsatte sitt fina spel i den tredje perioden, och i powerplay kunde Mattias Guter (vem annars?) skjuta in 2-1 till hemmalaget efter ett mönsteranfall.

Mattias Ritola kunde dock kvittera och matchen gick till förläning.

Väl där tog det inte lång tid för Skellefteå att avgöra. Mattias Ritola gjorde sitt andra mål för matchen, då han snyggt sköt in pucken på volley.

– Vi gör en dålig match, så det var skönt att hitta ett sätt att vinna, säger Ritola till Cmore efter matchen.

De två poängen räckte för att säkra Skellefteås fjärde raka serievinst, en bedrift de är ensamma med genom tiderna i svensk hockey.

– Det var ett delmål. Snart är det slutspel, så det är bara hem och fokusera på det, säger Ritola.