Rögles grundserie blev en missräkning.

Men nu är laget en match från kvartsfinal efter kvällens 4–1-vinst mot Timrå.

– Lite vi mot världen känsla, säger Albin Sundsvik i TV4.

Rögle hade stora förväntningar på sig inför säsongen, men grundserien blev inte riktigt vad ängelholmarna hade tänkt sig.

Det såg inte bättre ut när Filip Hållander skenade förbi försvaret på vänsterkanten och fintade bort Christoffer Rifalk i målet till 1–0 för Timrå.

Sundsvik med avgörande målet

Då vände allt.

Först kvitterade Daniel Zaar i powerplay i mitten av andra perioden. Sen rakade nyförvärvet inför säsongen Albin Sundsvik in ledningsmålet till 2–1. I periodpausen inför tredje berättade han om att Rögle har allt att vinna i slutspelet.

– Lite vi mot världen känsla, säger han.

Rodrigo Abols utökade sedan till 3–1 med en soloprestation. Matchen blev till slut 4–1 genom mål av Brady Ferguson i öppen kasse.

”Bara och glömma”

Den stekhete Hållanders soloräd var inte tillräckligt för att få med sig ett resultat hem till Timrå.

– Det är bara och glömma den här matchen, nu har vi två hemmamatcher så det ska vi ta vara på, säger Timrås tränare ”Ante” Karlsson i sändningen.

Timrå tar emot Rögle i övermorgon den 16 mars i den andra åttondelsfinalen i SCA Arena.