Galna reaktionen: ”Ligg med honom!”

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

När Kajsa Fredriksson, 52, tittade på avgörandet mellan Sverige och Kanada släppte hon loss helt när guldet blev säkrat. Vad hon inte visste var att hennes dotter filmade allt.

– Pussa honom, kyss honom, släta över honom, ligg med honom – han är bäst i världen! skriker hon i klippet när tv-kamerorna zoomar in på målvakten Henrik Lundqvist.

Kajsa Fredriksson från Stenungsund.
Foto: Privat.
Kajsa Fredriksson från Stenungsund.

Det jublades säkerligen framför många tv-apparater sent på söndagskvällen när Tre Kronor säkrade VM-guldet efter straffläggning mot Kanada.

Alla kanske inte hade samma reaktion som Kajsa Fredriksson, 52, från Stenungsund. Hennes dotter Jennifer lyckades filma allt – i smyg.

– Jag kunde inte sitta stilla och har väldigt mycket inlevelse när jag tittar just på hockey. De visste säkert om att jag skulle gapa och skrika, säger Kajsa och fortsätter:

– De ligger ju alltid dubbelvikta när jag tittar på hockey i sådana här sammanhang.

”Pissa på er, Kanada”

I klippet hörs Kajsa jubla, skrika ”pissa på er, Kanada!” och ge en rejäl hyllning till målvaktshjälten Henrik Lundqvist:

Pussa honom, kyss honom, släta över honom, ligg med honom – han är bäst i världen!

Relationen till ”Kung Henrik” är stark – som gammal Frölundasupporter och mamma till en hockeymålvakt.

– Min son har sett honom som sin stora idol och jag är göteborgare så jag har följt både Joel och Henke i Frölunda. Målvakter har alltid stått mig väldigt nära. Han höll ihop hela matchen igår och var tryggheten. Han storspelade och var verkligen värd det här VM-guldet som han aldrig fått.

Foto: ANDRE RINGUETTE / POOL
Det underbara guldjublet med William Nylander och Henrik Lundqvist.

”Som min familj”

Dottern Jennifer är glad att hon lyckades fånga sin mammas stora glädje på film.

– Det här är verkligen mamma upp i dagen när det är sport på tv. Hon är verkligen inne i spelet, det har hon alltid varit. Det är en sådan lycka, hon är en riktig supporter för landslaget.

Även om Kajsa inte visste att hon smygfilmades är hon glad att fler nu får ta del av hennes glädjetjut.

– Det är roligt att jag får dela med mig av min svenska glädje. Jag både grät och skrattade samtidigt – det är nästan som att de är min familj de på planen.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!