Leksandsdödaren slog till – igen

Färjestads Max Lindroth blev matchhjälte

Uppdaterad 2022-11-30 | Publicerad 2022-11-29

LEKSAND/STOCKHOLM. Färjestad knäckte seriens bästa hemmalag Leksand på tisdagskvällen.

Stor matchhjälte blev backen Max Lindroth som pricksköt in 3–2 i sista perioden.

– Jag har väl haft 1 595 000 000 skott som blockats på sistone så det var dags att man fick igenom någon puck, säger han med ett leende.

Färjestad BK

Färjestad hade en mäktig uppgift framför sig på tisdagskvällen, SHLs starkaste hemmalag i Leksands IF som vunnit åtta av de elva matcher som man spelat i Tegera Arena.

Men sett till inledningen av matchen så agerade inte Leksand som ett topplag på hemmais. Victor Ejdsell såg till att Färjestad kunde göra 0–1 efter 5.32 och efter 09.57 gjorde gästerna 0–2 via ett mäktigt direktskott av Michael Lindqvist.

Svarade på chocköppningen

Leksand svarade dock på Färjestads chocköppning, trots att lagets powerplay fortsätter att ha ett märkligt beteende och krutet är väldigt blött i spelformen.

PLUS: Lönelista 2022: Så mycket tjänar SHL-bossarna

1–2 satte värmlänningen Jesper Kandergård, uppvuxen i Arvika. Och 2–2 fixade Carter Ashton i den andra perioden.

I den tredje perioden fick Färjestad ett powerplay i inledningen, men kammade noll. Det var en relativ händelselös match med få powerplay, snabba spelvändningar, inte så mycket käsnlor eller målchanser. Tillknäppt novemberhockey utan julklappar från lagen, kan man också säga.

Leksandsdödaren Lindroth

Efter halva den tredje perioden fick gästerna till slut en snabb spelvändning och backen Max Lindroth följde med i anfallet och pricksköt in 2–3 till gästerna.

Det var andra gången i SHL-karriären som Max svarade för matchavgörande målet. Första gången var mot Leksand hösten 2019, då spelade Max i Linköping, och andra gången var på tisdagskvällen.

– Så kan det vara ibland, säger Lindroth och fortsätter:

– Poäng, mål och assist lägger jag inte fokus på. Om jag kan hjälpa laget till tre poäng i en bortafajt är det klart att man blir glad. Det är inte så ofta det händer, när det väl händer är det extra kul.

Max Lindroth jublar efter 3–2.

Köp dina rosa och blågula prylar i Sportbladet Shop här!