Högberg fortsätter spöka för HV71

Publicerad 2023-09-14

JÖNKÖPING. Marcus Högberg är ett jättelikt spöke fysiskt och psykiskt mot HV71 på deras hemmaplan.

Linköping-målvakten radade upp svettiga parader och stiliga plockningar.

Förra säsongen blev det seger med 3–0 och 3–1 i rivalmötena i Jönköping, nu blev det seger med 3–2 efter straffar.

Hjältar i straffläggningen blev Markus Ljung och Ty Rattie som satte sina straffar och Marcus Högberg som räddade två straffar.

Marcus Högberg mot HV71 i Jönköping var ett bestående minne förra säsongen.

Framförallt en räddning med stöten som fick tv-experten Petter Rönnqvist att utbrista ”det där är ju löjligt, det där är en av de bästa räddningar jag sett, det var ju mål, det var helt öppet.”

– Det är kul med derbyn, särskilt att börja säsongen på det här sättet. Det var svettigt där ute, men på sättet vi vänder matchen kommer att stärka laget, säger Marcus Högberg.

Viktig seger mot bottenkollegan

Nu vann HV71 skottstatistiken med 42–19 och Marcus Högberg hade tufft att stå emot pressen.

Förra säsongen slutade HV71 elva och Linköping tolva i tabellen och hade spelat klart efter grundserien.

Det är två lag som också den här säsongen har tippats i botten av tabellen hos många experter.

– Vi har visat en bra nivå under försäsongen och strävar efter att bli jämnare. Jag bryr mig inte om vad experter tycker och tänker om oss, vi ska fokusera på oss själva. Nu har vi fått en bra och skön start, säger Marcus Högberg.

Dramatisk vändning i slutet

Linköping vände matchen i slutet när Sebastian Strandberg kvitterade med 54 sekunder kvar och Marcus Högberg hade tagits ut i båset.

I den första perioden var det Ty Rattie som kvitterade när han fick öppet mål efter en framspelning från Jesper Pettersson.

HV71:s mål gjordes av Joonas Nättinen med tuff säsong bakom sig och Radan Lenc med 2–1-målet i powerplay när det var drygt sex minuter kvar av tredje perioden.

Matchen var intensiv med mycket skridskoåkning och aggressiv med fysiskt spel.

Den slutsålda arenan med 6800 åskådare bjöd också på en mäktig atmosfär.