Sköt 46 skott

Publicerad 2023-12-07

Petr Kvaca storspelade och stod för en av säsongens svettigare räddningar.

Men Röglemålvaktens insats var förgäves och Skellefteå vann med 4–2.

– Vi maler ner dem och får mycket skott på mål, säger Skellefteås Linus Lindström i TV4 Play.

Skellefteå fick minst sagt en drömstart.

JVM-backen Axel Sandin Pellikka gjorde det han har gjort så många gånger den här säsongen – han pangade in en puck i powerplay.

Första för Johnson

Rögle skulle dock kvittera men minuten senare kom Andreas Johnson fri, satte sitt första mål i Skellefteåtröjan och västerbottningarna gick till första periodvilan i ledning.

– Det var skönt. Jag har haft några lägen så det var skönt att äntligen sätta dit den, säger Johnson i TV4 Play.

I en grinig andraperiod dominerade Skellefteå. Hemmalaget vann skotten med hela 20–4 men Petr Kvacas storspel höll kvar Rögle i matchen.

Jätteräddning

Och i början av tredje perioden plockade visade Kvaca hela sitt målvaktsregister.

Rickard Hugg skulle bara lägga in pucken i öppet mål men Röglemålvakten ville annat. Kvaca var ur balans men fick dit plockhandsken blixtsnabbt och stoppade pucken – och Hugg kunde knappt tro sina ögon.

Skellefteå ångade på och med fyra minuter kvar kom utdelningen när pucken studsade på två Röglespelare och in i mål.

Rodrigo Abols reducerade med 59 sekunder kvar men det räckte inte. Skellefteå vann med 4–2 efter Arvid Lundbergs mål i tom målbur.

Petr Kvaca räddade 43 skott, Rögle sköt 15 skott.

– Du ser skotten och de är helt i Skellefteås favör. Men jag gillade vår tävlingsinstinkt i dag. Killarna spelade hårt och vi spelade tajt men det räckte inte, säger Rögles tränare Cam Abbott.

Skellefteås Andreas Johnson jublar efter sitt 2–1-mål.