Fick hjälterollen – efter ’Gordie Howe-hattrick’

Publicerad 2014-01-21

Okposo gjorde ALLT i Islanders seger

Mål, assist – och slagsmål.

New York Islanders-stjärnan Kyle Okposo stod för ett äkta ’Gordie Howe-hattrick’ i segern mot Philadelphia Flyers i natt.

Förre Luleå-målvakten Anders Nilsson var under måndagskvällen, svensk tid, tillbaka i Islanders kasse och noterades för sin tionde NHL-match när Philadelphia Flyers besegrades med 4-3 efter straffar i Nassau Coliseum.

Svensken tog 26 skott, men Nilsson i all ära – matchens stora snackis var utan tvekan Islanders-stjärnan Kyle Okposo som slog till med ett tvättäkta ’Gordie Howe-hattrick’.

Avgjorde straffläggningen

Okposo började med att bli utvisad i fem minuter efter ett slagsmål med Braydon Coburn i första perioden, passade fram till John Tavares 1–1-kvittering i andra perioden – och kvitterade sedan till 3–3 17.02 in i tredje perioden.
Den assisterande lagkaptenen nöjde sig inte med det utan gjorde dessutom det avgörande målet i straffläggningen när han lurade ner Ray Emery.

– Ja...det var en slashing från Coburn som jag inte gillade. Jag gör det inte så ofta (slagsmål) men vi gjorde ett bra jobb i kväll och höll oss till det vi skulle göra, säger Okposo om sin bedrift till klubbens hemsida.

– Vi hittade en väg att vinna till slut. Vi gav dem en poäng men andra poängen är stor för oss. Vi har Rangers och Pittsburgh framför oss och det kommer inte bli enkelt.

Trots segern ligger Islanders fortsatt sist i Metropolitan Division med sina 47 poäng på 51 matcher.

Bostonforwarden Loui Eriksson gjorde sin femte match sedan han kom tillbaka efter höstens dubbla hjärnskakningar. I 3–2-segern mot Los Angeles fick svensken, som är uttagen i Tre Kronors OS-trupp, spela drygt 14 minuter.