”Har de synpunkter kan de visa ut mig”

Publicerad 2011-10-13

Särkijärvis utbrott mot domarna på presskonferensen

Stjärnskottet Pontus Åberg stod i fokus med ett mål och en assist när Djurgården besegrade Linköping med 4–1 (2–0, 0–1, 2–0).

I LHC-tränaren Hans Särkijärvis fokus fanns dock istället domarteamet som fick en rejäl avhyvling efter matchen.

– Jag brukar inte gnälla på domarna men deras sätt att vara i den här matchen är fan i mig en katastrof, säger Särkijärvi.

Talangerna har poppat upp en efter en i Djurgården de senaste säsongerna.

Pontus Åberg är den senaste.

Femte för säsongen

Fullträffen mot Linköping var hans femte för säsongen – ett facit som placerar honom högt upp i elitseriens målliga. Åberg var för dagen placerad i Djurgårdens toppkedja med Marcus Nilson och Kristofer Ottosson och de stod för effektiviteten under en förstaperiod där hemmalaget utklassade ett Linköping som inte hängde med i svängarna.

Marcus Nilson gjorde 2–0 i powerplay, framspelad av Åberg, och ledningen kunde ha varit större. Laget brände två frilägen, Jimmie Ölvestad (stolpskott) i slutet av första och Mathias Tjärnqvist (över) i början av andra.

I stället kunde Linköping reducera genom Mikael Håkanson, elitseriens meste spelare, som gjorde sitt första mål för säsongen efter ett vackert anfall i powerplay.

Visa ut oss i så fall

Men Djurgården säkrade segern i sista perioden efter ett tidigt mål från Christian Eklund och ett powerplaymål från Kristofer Ottosson.

Just Djurgårdens power play, och Linköpings brist på detsamma, var något som upprörde i LHC-lägret. På presskonferensen efter matchen fick domarna Christer Lärking och David Bergman stenhård kritik från tränaren Hans Särkijärvi.

– De kommer till mig och säger att så länge vi gapar och skriker i båset får vi inte med någon 50/50-utvisning. Domarens jobb är att döma det som händer på isen, om de har synpunkter på att vi skriker från båset får de i så fall ge oss tio minuters utvisning.

Djurgården, som fallit till nionde plats efter två raka förluster, klättrade upp på slutspelsplats igen, precis bakom Linköping.