Det var ett Modo-möte i NHL i går kväll.

Tvillingarna Sedin mot Buffalos succémålvakt Linus Ullmark.

Klar vinnare: Ullmark.

– Vår bäste spelare, säger Buffalos coach Dan Bylsma efter 3–2-segern.

Linus Ullmark glänste och  räddade 35 av de 37 skotten som Vancouver avlossade mot honom. Det var Buffalo som tog en 2–0-ledning i den andra perioden genom mål av Jamie McGinn och Rasmus Ristolainen.

Sedan lyckades Henrik Sedin reducera till 1–2 – givetvis fint assisterad av brorsan Daniel.

Tre segrar av fem

I den tredje tryckte Vancouver på och kvitterade genom Chris Higgins. Men i övrigt höll Ullmark tätt och med bara 16,8 sekunder kvar slog finländske backen Rasmus Ristolainen till igen.

3–2 till Buffalo och avgjort.

Därmed tog rookien Linus Ullmark sin tredje seger på fem starter. 22-årigen blev också vald till matchen andra stjärna efter Ristolainen.

”Var vår bäste spelare”

Men enligt coachen Dan Bylsma var han nummer ett.

– Han var vår bäste spelare. Han gjorde flera förstaklassräddningar, förmod­ligen sex, sju stycken, sa Dan Bylsma om Ullmarks prestation.

Förutom den lilla missen mot Tampa Bay för några dagar sedan, då han blev utbytt efter en period, har den förre Modo-målvakten imponerat stort under debutsäsongen i NHL.