Skriker AAAAAJ – blir utvisad för filmning

Publicerad 2017-11-25

Oskarshamn vann Smålandsderbyt mot Västervik, men vi måste börja med vinterns hittills märkligaste utvisning.

Conny Strömberg, 42, skriker AAAAJ jättehögt.

Och blir utvisad för filmning.

Möten mellan Västervik och Oskarshamn blir ofta intensiva och täta. Inför lördagens drabbning låg IKO tabelltvåa medan VIK var i bottenskiktet, ändå fanns mycket som talade för bortalaget. Roger Forsbergs gäng hade vunnit alla lagens fem tidigare möten i Hockeyallsvenskan.

Och nog blev matchen jämn. Men innan vi redogör för hur målen för måste vi börja med Conny Strömberg, som gjorde sin tredje match för Västervik.

Visades ut för diving

Tio minuter in på första perioden höll 42-åringen pucken nere i eget sarghörn. Ludvig Elvenes checkade offensivt och stötte med klubban.

Kanske träffade han benet, det var svårt att bedöma, men reaktionen från Strömberg var onekligen rejäl. Han satte ner ett knä på isen. Sedan vrålade han:

– AAAAJ!

Tre meter bort stod linjedomaren Tom Wågström. Han visade inte ut Elvenes. I stället underkändes skådespelarinsatsen till den grad att Strömberg fick två minuters eftertanke i utvisningsbåset. Domen blev diving, filmning på svenska., och på väg ut till båset var veteranen rasande.

Målen då?

Oskarshamn utnyttjade inte powerplayet men Gustav Ohaver satte 1–0 före första pausen. Patrik Blomberg kvitterade i andra, på pass av Conny Strömberg.

I den tredje perioden gjorde Joakim Hagelin 2–1 för Oskarshamn som också blev slutresultatet.