Brynäs fick en Markström-effekt.

Kanske hade Modo hoppats på något liknande

Det började dock inget vidare för Niklas Svedberg, 19.

Modo föll med 6–2 borta mot Rögle.

Modos defensiv har inte fungerat överhuvudtaget den här säsongen. I ett sista desperat försök att hitta en lösning satsade man på 19-årige Niklas Svedberg i målet som tidigare bara gjort åtta elitserieminuter. Det sprack direkt mot ett laddat Rögle. Nykomlingen har uppträtt lite uppgivet på sistone, men nu tog laget verkligen det som har kallats sista chansen. Inför hemmapubliken kom laget ut oerhört laddat och när bröderna Abbott mycket vackert la upp för Andrée Persson var det 1–0 efter bara 2.36. Framförallt Chris Abbotts passning mellan benen till Persson var matchens behållning.

– Det var en bra passning av Cam. Jag försökte bara styra den till Andrée som jag visste skulle vara där. Vi har tränat på det, säger Chris Abbot till Canal Plus.

Ingen hjälp

Stackars Svedberg fick inte särskilt mycket hjälp av sina utespelare i den första perioden och när visslan gick var ställningen 2–0 till Rögle.

– Första 20 kommer de ut mycket hårdare än oss och får utdelning direkt. Det visste vi att de skulle göra, men vi fick inte stopp på dem helt enkelt, säger Modos lagkapten Per Svartvadet till Canal Plus.

Sparkmål godkända

Rögle öppnade den andra perioden på samma sätt när Cam Abbott fick göra 3–0 efter drygt två minuters spel, ett mål som Svedberg får ta på sig då han var ute och simmade bakom egen kasse. Både 3–0 och 4–0 gick in via en hemmaspelares skridsko. Båda godkändes dock helt riktigt. Svedberg fick släppa in ytterligare ett mål innan perioden var över och det tycktes avgjort även om Modo hann reducera innan pausen.

– Vi får hoppas att de tror att det är klart, sa Svartvadet inför sista perioden.

Sedan dröjde det bara nio sekunder innan Patrik Yetman sprätte upp 5–2 i nättaket och gav gästerna visst hopp. Rögle svarade dock snabbt genom Mathias Tjärnqvist som dundrade in 6–2 i krysset och nu är Modo riktigt illa ute. Rögle är bara tre poäng bakom och har tack vare dagens match fem måls bättre målskillnad.