– Domarna borde kolla på det igen

Av: Henrik Lundgren

Publicerad:
Uppdaterad:

Växjö rasar mot stjärnans avstängning

1 av 2

GÖTEBORG. Avstängd i minst en match till.

Då rasar Växjö mot matchstraffet på Noah Welch.

– Domarna tyckte inte ens det var utvisning först, sen ändrar de sig och dömer matchstraff. Det är inte första gången den här säsongen, säger Rhett Rakhshani.

Noah Welchs tackling på Max Görtz rörde upp känslorna rejält under matchen. Men också efteråt. Frölundaspelaren fick föras ut på bår med huvudet i en stödkrage, samtidigt som Welch åkte på fem minuters utvisning plus game. Efteråt ändrades det till matchstraff, och han är därmed avstängd också i den sjätte matchen på onsdag.

- Är det klart nu? Äh, jag hoppas att de ändrar sig igen. Det är lite konstigt. Ser man på videon så tar första kontakten rakt i bröstet. Jag tycker att domarna borde kolla på det igen. Det är olyckligt att han blir skadad, men jag tycker att den första kontakten tar i bröstet, säger Tomi Kallio.

Vägrade prata med media

Noah Welch själv vägrade tala med media efter matchen. Lagkompisen Rhett Rakhshani sa desto mer.

- Jag tycker det är en ren tackling. Jag är inte domare, men i min amatörbedömning så är det en ren tackling. Pucken är där, den chippas iväg, och Welch träffar honom rakt i bröstet med axeln. Inte med armbågen, och definitivt inom godkänd tid efter att pucken åkt iväg. Jag tror inte att domarna tyckte det var utvisning heller, men sen ändrade de sig.

Vad fick dem att ändra sig?

- Jag vet inte, jag är inte i huvudet på dem. Men något påverkade dem. De tyckte inte det var utvisning först, och sen ändrade de sig. Vi har sett det om och om igen under säsongen. Domaren gör en bedömning, inte utvisning, och sen händer något. Någon ligger på isen, och så är det utvisning. De får börja kolla på det där.

Så det var inte rätt med matchstraff?

- Jag tycker inte det är en utvisning ens. Och är det en utvisning så är det definitivt inte matchstraff. Jag gillar inte hur domarna reagerar på en sån träff.

Hur påverkar det er?

- Welch är en stor del av vårt lag, så det är klart att det påverkar oss. Vi blir förbannade först, men sen studsade vi tillbaka och dödade utvisningen.

Missar sjätte matchen

Welch, som fram till den här matchen hade spelat i snitt 22 minuter per match, missar nu den sjätte semifinalen på onsdag.

- Jag är inte orolig. Eddie Larsson och Eric Martinsson har höjt sig väldigt mycket jämfört med grundserien. Så vi känner oss trygga ändå, säger Tomi Kallio.

Max Görtz kunde ta av sig stödkragen efter några minuter, men spelade inte mer i matchen. Efteråt bekräftade Frölundatränaren Roger Rönnberg att Görtz drabbats av en hjärnskakning.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!