Timrå vände och tog en livsviktig seger mot Frölunda.

Men fick ändå inte lämna jumboplatsen – eftersom alla andra bottenlag tog poäng.

Modo tog poäng av HV71, Brynäs av Färjestad, Södertälje av Djurgården och AIK av Luleå.

Timrå, som låg sist i elitserien före kvällens match, var piskade att vinna Frölunda.

Laget hade sex raka segrar mot Frölunda men hamnade i underläge direkt på bortaplan.

Alla bottenlag tog poäng

Men efter att Timrå kvitterat två gånger om kunde Mika Mika Viinanen ge laget ledningen efter att han lirkat in 3-2, fyra minuter in i sista perioden.

Ikka Pikkarainen pukterade sedan matchen med ett par minuter kvar att spela. Martin Röymark satte 5-2 i tom kasse och Timrå tog tre livsviktiga poäng.

– Vi var väldigt ängsliga och spända i den första perioden. Det blev många misstag och dåliga passningar. Men, det blir lätt så när man befinner sig i det läge man gör med en sistaplats i tabellen, säger Timrås tränare Claes Eriksson till TT och fortsätter:

– Vi var stabila i tredje perioden och dessutom spelade ju Fredrik Pettersson Wentzel mycket bra i målet matchen igenom, sade Claes Eriksson.

Timrå ligger fortfarande kvar på jumboplats men hade, utan segern, halkat efter eftersom alla andra bottenlag tog poäng i sina matcher.

AIK, Södertälje och Brynäs vann sina matcher. Medan Modo tog bonuspoängen efter straffar.