Laine avgjorde i sudden

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2011-01-15

Timrå tog viktig poäng

Ingenting tycks kunna stoppa suveräna HV just nu.

HV blev rejält utspelat av Timrå i tredje perioden, men gav ett svar som bet i förlängningen då Teemu Laine styrde in avgörande 3–2 bakom Timrås målvakt Aleksis Ahlqvist.

– En sådan här kväll känner man sig både glad och förbannad. Glad för att vi gjorde en riktigt bra match. Förbannade för att vi inte lyckades ta tre poäng, konstaterade Timråtränaren Per-Erik Johnsson.

HV71

Timrå svarade för ett av lagets allra starkaste framträdanden på hemmaplan, men det räckte ändå bara till en poäng. Grymt tyckte säkert både Timråspelarna och de hårt prövade hemmasupportrarna som bara fått se sina hjältar spela hem fyra trepoängare på 18 försök i hemma-arenan.

Efter två perioders riktigt bra spel såg det ut som vanligt i Eon-arena – elitseriens sämsta hemmalag var i underläge med 1–2.

Då kliver Timrå ut på isen och bjuder på en uppvisning som hemmapubliken längtat efter ända sedan förra säsongen. HV-blev rejält utspelade. Timrå vann skottstatistiken med 13–2, men det kunde ha varit det dubbla om skotten som ven millimetrarna utanför stolparna varit lite bättre riktade.

När amerikanen Matt Murley viljestarkt tryckte in 2–2 bakom HV:s storspelande målvakt Daniel Larsson så hade Timrå rejäl segervittring.

Toppinsats av Daniel Larsson

– Vi var satta under en rejäl press. Men vi lyckades reda ut det, konstaterade HV:s assisterande tränaren Thomas Ljungbergh.

Timrås målvaktslån från Finland Aleksis Ahlqvist gjorde sin klart bästa insats under sejouren i Timrå. Men den här kvällen överglänstes han av Daniel Larsson.

– Daniel räddade ju till och med skott som han inte ens skulle kunna se, sade Timråtränaren "Perra" Johnsson då han till sin förtvivlan fick se HV-målvakten rädda ett lurigt skott som Timrås NHL-meriterade kanadensiska nyförvärv Jamie Lundmark avlossat.

Teemu Laine segerskytt

Att HV har det rätta segerflytet visade sig i förlängningen då smålänningarna redde ut en anstormning från Timrå i power-play och svarade med en vass motattack där Teemu Laine fanns på rätt plats vid rätt tillfälle och styrde in avgörande 3–2-målet.

HV:s skicklighet i avgörande moment gav André Petersson ett bra bevis på i andra perioden. Han lyfte elegant in kvitteringen till 1–1 helt fri med Aleksis Ahlqvist och spelade sedan fram Johan Lindström som med känslig handled prickade in 2–1.