Nya uppgifter kring Nylanders framtid

Av: Jarkko Päiväniemi

Publicerad:
Uppdaterad:

1 december närmar sig – deadline för William Nylander.

Nu förstärks ryktet om en flytt från Toronto Maple Leafs till en annan NHL-klubb.

– Toronto har frågat klubbar vad de skulle erbjuda, tvittrade Sportsnets expert Elliotte Friedman i natt.

Höstens stora snackis i Toronto har varit William Nylanders vara eller inte vara i klubben. Ledningen och svensken har inte kunnat komma överens om en kontraktsförlängning och nu närmar sig deadline.

För om inget kontrakt med en NHL-klubb har skrivits på den 1 december får inte Nylander, 22, spela i NHL denna säsong. Alternativen då skulle kunna vara spel i KHL eller någon annan europeisk liga.

I natt kom nya spekulationer om svenskens framtid. Elliotte Friedman, tungt namn på tv-kanalen Sportsnet, tvittrade uppgifterna:

”Det finns ord i kväll att TOR har frågat klubbar för att få en indikation vad de skulle erbjuda – och vad de inte vill trejda – för William Nylander. Tror fortfarande att deras förstaval är att skriva kontrakt med honom, men vi har nått nästa nivå, med 20 dagar kvar till deadline”.

”Ilska, frustration, ånger”

Ett dygn tidigare uttalade sig Friedman också i Torontos Sportsnet 590 – skriver hockeysverige.se:

– Jag tror båda parterna sitter och känner en mix av ilska, frustration och ånger. Men den nyktra synen på det hela är att, oavsett vad planen var för två månader sedan, det verkar mer sannolikt att han trejdas än att han skriver på, sa Friedman.

Foto: AXMAN OLA /Aftonbladet

Friedman säger, enligt hockeysverige.se, att både Nylander och Maple Leafs general manager Kyle Dubas torde vara frustrerade.

– Det som stör honom (Dubas) mest är förmodligen att han hade en vision av att kunna spela de där fyra killarna (Nylander, Matthews, Marner och Tavares) tillsammans och få dem att försöka nå framgång tillsammans. Nu sitter vi här och säger att det förmodligen inte kommer hända.

– Och jag är säker på att Nylander är frustrerad.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!