Tingsryd en hårsmån från säkrad finalplats

Publicerad 2016-02-19

Tingsryd såg ut att vara på väg att säkra en plats i den allsvenska finalen mot AIK.

Men en tung minut i tredje perioden förstörde möjligheten att fira topp två-platsen redan i kväll.

AIK blev klart för den så kallade allsvenska finalen när man bortabesegrade Leksand i går. I dag var det tänkt att Tingsryd skulle säkra den andra platsen. För att kunna banka fast topp två-platsen krävdes det tre poäng mot Almtuna på hemmais.

Och det såg lovande ut länge.

Först gjorde Filip Owesson 1-0 och efter att Emil Larsson kvitterat kunde Måns Hermansson sätta 2-1 i slutet av andra perioden.

Räddade två poäng

Men på en dryg minut i början av tredje perioden vände Almtuna på steken. Först styrde Martin Janhols in 2-2 och sedan följde Jens Lööke upp med 3-2 på en påpasslig retur.

Tingsryd tog ut målvakten och fick in en kvittering genom Drew Paris som tog matchen till förlängning och sedemera straffar där Tingsryd också kunde knipa bonuspoängen.

Men två poäng räcker alltså inte till att bli teoretiskt klara för allsvensk final. Men i praktiken behöver nu Oskarshamn ta in 15 poäng och 26 mål på fem matcher för att Taif inte ska möta AIK den 1 mars.