Fjärde raka – efter Sedins avgörande

Publicerad 2016-10-21

NEW YORK. Vancouver Canucks tog fjärde raka segern i natt – för första gången utan att behöva hämta in underläge.

– Det var en skön vinst. Vi spelar just nu tight och ger inte upp så många chanser, säger målskytten Daniel Sedin till Sportbladet efter 2-1-triumfen mot Buffalo.

Det har ju varit så underligt att Canucks vunnit tre matcher på raken – utan att ha haft ledningen enda gång.

Istället har de utjämnat i slutet av matcherna och sedan avgjort på antingen övertid eller straffar.

Men mot Buffalo i natt tog de en mer konventionell seger, gick upp i  2-0-ledning i mitten av tredje perioden och höll sedan desperata motståndare stången tills det var över.

– Det var en skön vinst. Vi spelar just nu tight och ger inte upp så många chanser, säger Daniel Sedin när vi når honom någon timme efter slutsignalen.

Han gjorde det som skulle visa sig bli matchavgörande målet, snyggt framspelad av Loui Eriksson.

– Ja, det kom till i powerplay och det var fint att vi fick göra ett sånt mål, kommenterar han.

Jacob Markström vann samtidigt målvaktsmatchen mot Robin Lehner med 26 fina räddningar.

– ”Markan” var riktigt grym, berömmer ”Danne”.

Efter fyra raka förluster lyckades Anaheim äntligen bärga säsongens första seger i natt, borta mot Philadelphia.

Liksom i flera av de tidigare matcherna lyckades de också i Wells Fargo Center tappa en ledning, främst genom att ta horribelt många utvisningar i andra perioden, men den här gången samlade de sig till en comeback och vann till sist med 3-2.

Unge svensken Nick Sörensen assisterade  till Ryan Garbutts matchavgörande mål i tredje perioden och noterades därmed för sin första NHL-poäng.

Nail Yakupov fick personlig revansch på Edmonton när St. Louis Blues – klubben han hamnade hos efter den oväntade trejden strax innan seriestarten – besökte luxuösa Rogers Centre i natt.

Efter en mållös första period var det just den 23-årige ryssen som spräckte Cam Talbots nolla – och han såg mycket nöjd ut i båset efteråt.

Oilers vände dock och vann till slut med 3-1. Connor McDavid var återigen fenomenal och stod såväl för mål som för assist.

Även LA Kings tog säsongens första seger i natt – efter övertidsdrama borta mot Dallas.

Stor sudden death-hjälte:

Backen Alec Martinez.

John Klingberg assisterade till ett av Dallas mål.

Torontos kids fortsätter producera – men till ingen nytta.

I natt gjorde Auston Matthews sitt femte mål, återigen assisterad av William Nylanders – men Minnesota vann med 3-2, efter två mål av 31-åriga nyförvärvet Eric Staal.