’Jag sa åt ”Henke” att han hade tur’

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

HOCKEY

NEW YORK. Viktor Stålberg höll på att förstöra den kommande sommaren i Göteborg  i natt.

Han gjorde nämligen två mål på kompisen Henrik Lundqvist på Madison Square Garden..

Men eftersom New York Rangers vände och vann är friden i den västsvenska hockeyvärlden räddad. 

– Han hade bra chans på ytterligare ett mål och om han gjort tre tror jag att tittat åt andra hållet hemma i stan i sommar , säger ”Henke” med ett skratt till Sportbladet efter 3-2-segern.

Det var förre New York Rangers-svensken Viktor Stålberg som på egen hand gav Carolina Hurricanes ledningen med 2-0 i första perioden på Madison Square Garden i natt.

Först svepte han in ett skott från slottet efter fem minuter och 22 sekunder, och drygt sju minuter senare tryckte han in en retur från nära håll också. 

Och i kassen stod kompisen Henrik Lundqvist och ångade av frustration. Han blir aldrig glad när landsmän gör mål på honom och två i en och samma period från en som dessutom ingår i samma umgängeskrets hemma i Göteborg...där går något slags gräns. 

– Ja fan...han var nära ett göra ett tredje mål i andra perioden också, hade en styrning som gick precis under mig. Då hade jag gått av och tittat åt andra hållet när vi ses i Göteborg i sommar, skrockar ”Henke” när vi träffar honom efteråt.

Men istället vände Rangers och vann – främst tack vare Rick Nash, som stod för ett rent Connor McDavid-artat solonummer i tredje perioden – och därmed är husfriden säkrad.

”Aldrig gjort mål på Henke”

– Det är kul att det går bra för Viktor, han hade som vanligt hög fart och var stark på isen. Men det är skönt att få sista ordet när det är just oss han spelar mot, säger målvaktsstjärnan generöst.

Stålberg själv ruskar snett leende på huvudet.

– Jag sa åt ”Henke”  att han hade tur, jag kunde mycket väl fått in någon puck till. Och om jag gjort tre, då hade jag fan ramat in puckarna, säger han.

– Men det får duga det här med. Jag har aldrig gjort mål på honom tidigare. Synd bara att vi inte kunde vinna. Jag tycker vi spelade väldigt bra i två perioder och kanske borde tagit det här.

Han får en ny chans redan på lördag eftermiddag.

Då möts Rangers och Hurricanes återigen på Madison Square Garden.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!