Karlssons sågade egna lagets spel

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-09-19

JÖNKÖPING. Regerande mästarna HV 71 har inlett säsongen tveksamt.

I går blev man stundtals utspelade av Brynäs och efter matchen var tränaren Janne Karlsson kritisk mot sitt lags spel.

– Det såg ut som kattpiss, sa Karlsson.

Förhandssnacket inför årets elitserie har egent­ligen inte handlat om vilka som ska vinna. Snarare om frågan hur många poäng HV 71 ska vinna med, och vilka som kommer tvåa.

– Vi är inga gudar och vi måste kriga varje match, sa Karlsson inför matchen mot Brynäs.

Och så rätt han hade. Fanns det några gudar på isen så kom de ifrån Gävle. Fram till 3–1 gjorde Brynäs det mesta rätt och även om inte Daniel Larsson i HV:s mål var felfri så räddade han ett och annat bra läge.

– Jag är väl inte helt nöjd med min insats men jag kämpar vidare, sa Larsson efteråt.

Fick en svettig kväll

För Janne Karlssons del blev det en svettig kväll och hans lag tog sig till slut samman. Men det krävdes en dundertavla av Brynäs back Dale Clarke för att HV 71 skulle vakna.

– Vi får vara oerhört nöjda med två poäng i kväll, sa Janne Karlsson.

Kvitteringen till 4–4 räddade den ena poängen som kunde och borde ha blivit tre när man fick chansen i power play med en dryg minut kvar. Väl där fick Pasi Puistola tre jättelägen utan att lyckas. Segermålet kom istället en knapp minut in på förlängningen då Juuso Hietanen kunde trycka in en retur.

”Alla vill slå oss i år”

HV:s andretränare Thomas Ljungbergh var en smula missnöjd med hemma­lagets attityd framförallt i mittenperioden.

– Vi måste inse att alla vill slå oss i år och att det kommer att bli krig varje match.