Karlström sänkte gamla klubben – igen

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Hugo Ollas, 18, gjorde SHL-debut för Linköping i mötet med Växjö.

Men den 18-årige målvakten fick se sig besegrad – då Lakers Fredrik Karlström sänkte sin tidigare klubb i förlängningen.

Det skiljde bra många år mellan de båda målvakterna i kvällens match mellan Växjö och Linköping. Hemmakassen vaktades av Viktor Fasth, 38 – medan bortaburen vaktades av Hugo Ollas, 18. Då David Rautio var sjuk och Niklas Lundström skadad fick 18-årige Ollas göra sin SHL-debut.

Och det såg länge bra ut för Ollas som höll nollan fram till 13 minuter återstod av matchen då Joel Persson överlistade honom. Målet betydde 1–1, då Josh Ho-Sang, som ratades av Örebro efter bara fem matcher, hade gjort 1-0 för LHC strax innan.

Avgjorde i förlängning

Matchen gick till förlängning och där avgjorde hemmalagets Fredrik Karlström, med 21 sekunder kvar att spela. Det var andra gången den här säsongen som Karlström sänkte sin gamla klubb Linköping.

– Det var mycket kamp där ute. Mer kamp än den tekniska biten, som inte satt där den skulle efter vårt lilla uppehåll. Men det var skönt att få med oss bonuspinnen här i kväll, säger Karlström till C More.

”Det svider”

Linköpings tränare Daniel Eriksson:

– Det är surt och inte få med sig den här extrapoängen. Vi har trots allt 1–0 med ganska lite tid kvar av matchen. Det svider just nu. Jag hade velat ha lite mer aktivitet och lite mer spets mot mål i den tredje perioden, säger han.

Växjö är tvåa i tabellen, fyra poäng bakom Rögle. Linköping är kvar som jumbo.

 Fredrik Karlström.
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Fredrik Karlström.
Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!