NHL

Hörnqvist stor hjälte två gånger om

Svensken till Sportbladet: Hade faktiskt inte koll på att det var så lite tid kvar

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. Patric Hörnqvist succé i Florida-solen fortsätter.

I natt blev veteranen från Sollentuna hjälte två gånger om.

Först kvitterade han Panthers bortamatch mot Columbus på volley med tre sekunder kvar – och sedan avgjorde han på straff.

– Det var fem år sedan jag slog en straff senast, så jag har haft gott om tid att förbereda mig, säger ”Bengan” med ett skratt till Sportbladet efter 4-3-segern.

Det går inte att beskriva det på annat sätt än att Patric Hörnqvist fått en kanonstart på sin nya klubbadress.

Han har redan gjort fyra mål på tre matcher – varmed han delar ledningen i blågula målligan med Filip Forsberg, Nicklas Bäckström och Joel Eriksson Ek – och varit inblandad i nästan allt avgörande i de tre raka triumferna.

Som i Columbus i natt.

Först säkrade han alltså poängen genom att, med blott tre sekunder kvar av tredje perioden, kvittera till 3-3 – på volley precis framför hemmakassen.

– Vi hade haft sex-mot-fem-läge i närapå en och en halv minut när Aaron Ekblad sköt ett skott. På det blev det retur och jag fick avvakta lite för att undvika hög klubba. Sedan lyckades jag träffa pucken, berättar den nyblivne pantern på telefon från Ohio.

– Jag hade faktiskt inte koll på att det var så lite tid kvar, jag trodde jag hade tio-tolv sekunder på mig. Sedan tittade jag upp på klockan och förstod varför Ekblad blev så otroligt, glad he he.

Spelar du tennis på somrarna?

– Nej du. Däremot har jag kört lite padel ett tag. Jag kanske hade det med mig nu, haha.

”Börjat bra för laget och mig personligen”

Till slut avgjordes matchen på straffar och då klev ”Bengan” fram igen. I femte omgången fick han chansen – och avgjorde. Hjälte igen alltså.

– Ja, det är man inte riktigt van vid. Jag har överhuvudtaget inte slagit en straff sedan första året i Pittsburgh, det är fem-sex år sedan så jag har väntat ett tag och kunnat förbereda mig i lugn och ro, kluckar han.

– Faktum är dock att vi efter värmningen i dag stannade kvar och övade straffar och då fick jag klart för mig att det skulle kunna bli aktuellt om det inte var avgjort efter de första omgångarna. Kanske tur det, så jag visste vad jag skulle göra, hehe.

Panthers har alltså bara hunnit spela tre matcher men vunnit samtliga och ser ut att ha en helt annan vingkraft än de närmast föregående säsongerna.

– Vi vinner, då blir det så. Det har börjat bra både för laget och för mig personligen och självfallet är det väldigt roligt, konstaterar ”Bengan”.

Alex Wennberg, ny panter han med, stod för en assist och hos Columbus hörde Kevin Stenlund till målskyttarna.

Läs mer om vårens hockeyfester:

Allt om Hockey-VM 2021: Spelschema, tv-tider och datum
Stanley Cup 2021: Allt om slutspelet i NHL

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Foto: Paul Vernon / TT NYHETSBYRÅN
Till shoppen
Publisert:

LÄS VIDARE

Svensken har inte fått lön på 329 dagar

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

Patric Hörnqvist

Florida Panthers

Ishockey