Sänkte Färjestad med två sekunder kvar

Publicerad 2017-01-07

Underläge med 1–0.

Men sedan stod Skellefteå för en supersen vändning – och avgjorde matchen med 2,2 sekunder kvar av den tredje perioden.

– Jag fick pucken direkt på bladet. Det var trevligt att avgöra så sent, säger matchhjälten Pär Lindholm.

Skellefteå visade att det inte är över förrän slutsignalen ljuder. I en match, där två målvakter stod på huvudet, ledde Färjestad länge med 1–0. Men i den tredje perioden kvitterade Skellefteå till 1–1 via Sebastian Aho, en puck som Stefan Steen kanske borde ha tagit. Sedan var det kamp i resterande 13 minuter. Färjestad låg på hårt och tufft och var laget som var närmast 2–1 i slutet av akten.

”Trevligt att avgöra så sent”

Men Skellefteå lyckades vända på allt och med 2,2 sekunder kvar klev Pär Lindholm fram och tryckte in 1–2 via bortre stolpen, efter fint förarbete från Joakim Lindström.

– Jag fick pucken direkt på bladet. Det var trevligt att avgöra så sent. Vi spelade bra i dag (läs: i går) och krigade för varandra. Det känns bra att komma i gång igen, säger matchhjälten Pär Lindholm till Cmore och syftar på sin egen säsong:

– Det har varit en stökig säsong med skador så det är kul att få spela igen och speciellt när vi lyckas vinna. Vi bestämde innan matchen att jag skulle spela.

Färjestadstränaren Leif Carlsson var besviken efter matchen. Av förklarliga skäl.

– Riktigt, riktigt tråkigt. Vi förtjänade att i alla fall ta det till förlängning. Vi skapade mycket i tredje perioden men samtidigt var det ett bra lag vi mötte. Det är en jättetuff förlust men det är bara att glömma detta och börja om till veckan, säger Carlsson till Cmore.

Spräckte måltorkan

Marcus Nilsson hade inte gjort mål sedan 22 november mot Skellefteå. I dag kunde han spräcka sin måltorka mot just Skellefteå. Ett mål som dock kom till efter en stor skopa tur eftersom Andrew Calof råkade styra in pucken.

– Det var gött att få hänga ett mål igen även om det var lite tur. Det var ett tag sedan jag gjorde mål så nu hoppas jag det släpper ännu mer, säger Nilsson.

Detta var Färjestads fjärde raka förlust efter sjukdomskaoset i laget. Men i går var samtliga tillbaka i laget, förutom Anton Gustafsson och JVM-spelarna Rasmus Asplund och Joel Eriksson Ek. Debutanten Gustaf Thorell brände ett par jättelägen och visade prov på fin samarbetsförmåga tillsammans med Marcus ”Lilliz” Nilsson.

– De har någon kemi där ute som stämmer. De får gärna fortsätta med det spelet de visar upp, säger tränaren Leif Carlsson till Cmore.