Stänger av 15 spelare i pojklaget

Avstängda på grund av antisemitiska kommentarer

Av: Ellinor Åkeson

Publicerad:
Uppdaterad:

15 spelare i Los Angeles Jr. Kings har nu blivit avstängda.

Det efter att en uppseendeväckande video spridits på sociala medier.

I videon förekommer nazisthälsningar och antisemitiska kommentarer.

En nio sekunder lång video innehållande nazisthälsningar och antisemitiska kommentarer från spelare i pojklaget Los Angeles Jr. Kings ska ha spelats in för drygt en månad sedan och fått spridning på sociala medier. Klubben, som ser allvarligt på situationen, har stängt av samtliga 15 som medverkade i videon. Även tre ledare i U14-laget har stängs av.

Åtgärdande utbildningsprogram

Samtidigt som klubben förklarade sina spelare avstängda kom de också med ett uttalande där de berättade att spelarna och ledarna också blivit ålagda att delta i ett utbildningsprogram om hur man beter sig på sociala medier.

”Vi är en klubb som är stolt över att vara en gemenskap; en som främjar värderingar som vänskap, respekt och lagarbete, och upprätthåller ideal som mångfald, jämlikhet och tolerans”, skriver de enligt The Athletic.

LA Kings Jr. delar träningsanläggning med NHL-klubben Kings, här på bilden är matcharenan Staples Center.
Foto: Jae C. Hong / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
LA Kings Jr. delar träningsanläggning med NHL-klubben Kings, här på bilden är matcharenan Staples Center.

NHL-klubbens uttalande

Pojklaget varken ägs eller drivs av NHL-klubben Los Angeles Kings, däremot delar de träningsanläggning. Kings har också gett pojklaget tillåtelse att använda sig av klubbens logga.

Det här har NHL-klubben sagt om situationen:

”Sedan vi fick kännedom om händelserna den 9 mars har vi haft regelbunden kommunikation med LA Jr. Kings. LA Kings har nolltolerans för denna typ av beteende.”

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN