Släkten är värst

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-04

Pavel Brendl sänkte sitt gamla lag

Pavel Brendl sänkte sina gamla lagkamrater i Mora. Tre mål och en assist från poängkungen gav seger med 6–2.

– Det var tre skräpmål, säger han till TV 4 Sport.

Pavel Brendl trivs mot sitt gamla lag. För andra matchen den här säsongen gjorde han hattrick mot Mora på fredagskvällen. Han har nu gjort totalt 17 poäng, nio på de två senaste.

– Jag räknar inte så mycket poäng. Jag är bara glad att vi vann, säger Brendl.

Det kan Brynäs till mångt och mycket tacka just Brendl för, något som Moraspelarna höll med om. Lagkaptenen Håkan Bogg erkände för TV 4 Sport att han saknar sin gamla lagkamrat.

– Ja, självklart. Han är ju en måltjuv av rang, säger han.

Brynäs inte bara Brendl

Brynäs handlade dock inte bara om Brendl. Hela laget visade att de ville vinna. Gävlegänget kom ut med till synes betydligt store vilja än Mora. Hemmalaget tryckte tillbaka gästerna från första nedsläpp och när 1–0 kom efter 4.27 var det ingen överraskning. Inte heller att det var poängkungen Pavel Brendl som var den som slog till. Brendl tog hand om en retur och höll iskallt i pucken innan han placerade den i mål.

- Målvakten var ur position och jag försökte få den förbi försvararen, säger Brendl till TV 4 Sport.

Några fler mål blev det inte i den första perioden trots ett rejält spelövertag för Brynäs som vann skotten med 12–6.

Den andra perioden följde samma mönster som den första. Mora kvitterade visserligen genom förre Brynässpelaren Kenneth Bergqvist drygt fem och en halv minut in på den andra perioden. Dessutom hade de en jättechans direkt därefter, men sköt i stolpen. Det fick hemmalaget att vakna till igen och tre minuter efter kvittering var ordningen återställd när Daniel Widing sköt 2–1. Sedan hade Brynäs matchen under kontroll och på en och en halv minut gick de fram till 4-1. Då tycktes matchen avgjord, men Thomas Skogs reducerade till 4–2.

- Det var ett viktigt mål. Det såg riktigt illa ut där ett tag, säger Skogs.

Brendl släckte Moras hopp

Mora hade hopp inför den tredje perioden, men Pavel Brendl släckte det hoppet efter bara 2.23 när han satte 5–2. Nu har Brynäs ett bra läge inför slutspurten. Härnäst väntar Rögle som skrällde borta mot Leksand.

– Vi måste vinna alla matcher som vi har kvar och det är bara bra lag vi möter så det kommer att bli svårt, säger Pavel Brendl.

Men med tjecken i storform talar mycket för Brynäs.