Serieledarna Leksand föll igen

Leksand.

Leksand förlorade igen.

Den här gången mot bottenlaget Nybro (5–4) på bortais.

Andreas Elofsson blev stor matchvinnare med sina två mål. Segerpucken sköt forwarden i nät fyra minuter från slutet.

– Vi har inget att skylla på, säger Leksands tränare Tomas Kempe.

Nybro hade bara fem skott i första perioden men gjorde två mål på Leksandsmålvakten Eddie Läck.

Annars var det gästerna som chocköppnade mötet. Redan efter en minut slog Kevin Doell in 1–0 i power play. Och minuten senare ordnade Eric Johansson 2–0. En tung start för Nybro som huserar i botten av tabellen. Men laget vek inte ned sig utan krigade vidare – vilket gav resultat.

Hemmalaget lyckades få med sig oavgjort i paus trots att man var tillbakapressat under större delen av tiden. Båda fullträffarna kom från Robert Kimbys klubba.

Leksand gick sedan upp till en tvåmålsledning en gång till – men återigen sumpade man bort den.

Kalle Ekelund reducerade i spel fyra mot fem och i inledningen av tredje kvitterade Andreas Elofsson i spel fem mot fyra.

”Vi klantade till det”

Elofsson skulle bli stor matchvinnare och hjälte. Fyra minuter före slutsignalen prickade han in segerpucken bakom Eddie Läck i målet.

Nybro gjorde fyra av sina fem mål i power play. 3–4-reduceringen slog Kalle Ekelund in i box play.

– Vi hade matchen i vår hand men klantar till det ordenligt. Det är alla utvisningar som ställer till det och vi förlorar på vår egen dumhet, säger Leksandstränaren Tomas Kempe till Dala-Demokraten.

Richard Jackman var mycket nära att kvittera i slutsekunderna men hemmalaget höll undan.

– Vi har inget att skylla på. Vi gjorde en riktigt dålig sista del den här matchen och förlorade på egna misstag, säger Tomas Kempe.