Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-12-26

Väntade vinnare i hockeyallsvenskan

Leksand–Almtuna 4–0

Leksand tog en väntad trepoängare i hemmamötet med Almtuna

Almtunas mål har vaktats av Mark Owuya hela säsongen men ikväll var det Sebastian Jonssons tur då Owuya spelar JVM.

Jonsson tvingades kapitulera efter sju minuters spel när Pierre Edvoard-Bellemare satte ledningspucken i spel fem mot fyra.

I mittperioden slog fransmannen till igen. Ett mål som betydde 3–0. Strax före hade Jan Huokko skjutit in 2–0 i sin come back efter skadan.

Leksandsmålvakten Eddie Läck höll nollan och i slutet av tredje perioden fastställde Eric Johansson slutsiffrorna till 4–0.

– Det här var en lärorik match för många av våra spelare som inte har spelat inför så här mycket publik tidigare, säger Almtunas tränare Jonas Rönnquist till Dala-Demokraten.

Växjö–Huddinge 8–0

Växjö rivstartade mötet med Huddinge genom att göra tre mål i första perioden.

David Lundbohm inledde målskyttet redan efter 57 sekunders spel.

Huddinge fick inte hål på Växjö-målvakten Axel Brage. Istället slog hemmalaget till två gånger om i spel fem mot fyra.

2–0 satte Daniel Åhsberg efter 15.33, och två minuter före vilan utökade Josh MacNevin siffrorna och Växjö hade ett rejält grepp om Huddinge.

Bortalaget var ypperligt nära en reducering i mittperioden men det var lagets chans att komma ikapp.

Växjö var för svårt och Erik Lindhagen punkterade matchen med sitt 4–0-mål.

Men det var inte över där. Efter två perioder stod det 7–0 och utklassningen var ett faktum.

– Vi fick en olycklig start och sen när målen kommer tappar vi konceptet i spelet, säger Huddingetränaren Tomas Berg till TV 4 sport.

Björklöven–Mariestad 4–3

Björklöven såg ut att gå mot en enkel seger mot jumbon Mariestad.

Magnus Isaksson inledde målskyttet i första perioden, och i andra svarade hemmalaget för två snabba fullträffar signerat Mattias Wennerberg och Magnus Gästrin.

Det var som uppladdat för tre poäng, men i tredje perioden hände något. Mariestad fick plötsligt utdelning framåt.

Robert Medin påbörjade upphämtningen när han reducerade efter 4.44.

Fem minuter senare tog Mariestad vara på ett power play. Markus Persson slog till och drygt en minut senare kvitterade Daniel Johansson.

Starkt av Mariestad som fick med sig en poäng.

Löven tilldelades bonuspoängen efter straffläggning.