Pressat Färjestad sänkte tabelljumbon

Uppdaterad 2016-10-31 | Publicerad 2016-10-30

Går upp på tredjeplats

Det blev vinst två gånger om för Färjestad i helgens dubbelmöte med Leksand.

Först 5–3 hemma i Karlstad och i dag 2–1 på bortaplan, även om dagens vinst satt långt inne.

– Vi får acceptera att vi inte kan spela det fina spelet i dag utan det här är en match vi måste vinna på mycket hjärta helt enkelt, säger Färjestadstränaren Leif Carlsson.

Hemmalaget som skulle inleda målskyttet.

I den andra perioden slängde Markus Lauridsen en puck från blålinjen som letade sig in i Färjestadskassen – och Leksand hade fått vittring.

Porsberger fick chansen dubbelt upp att göra mål för tredje matchen i rad, men lyckades inte med bedriften.

I stället blev Färjestad nästa lag att jubla.

Halvvägs in i perioden drämde 18-årige backen Hugo Enock till med ett skott som Alexander Johansson kunde styra in.

Det var juniorens första poäng i SHL.

"Det viktigaste fattas"

Och nästa mål för gästerna kom snart därefter.

Bara två minuter efter kvitteringsmålet tog John Persson fart från sarghörnet och överlistade Henrik Haukeland köksvägen.

Annars var det hemmalaget som kontrollerade matchen men Per-Erik Jonsson, tränare i Leksand, menar att det inte räckte till.

– Vi gör ett stabilt försök, men det viktigaste fattas. Det går inte att vinna om du bara gör ett eller två mål på en match.

Segern innebär att Färjestad klättrar upp på en tredjeplats i tabellen.