AIK krossade VIK på hemmaisen

Uppdaterad 2015-10-29 | Publicerad 2015-10-28

AIk fortsatt hundraprocentigt på Hovet

Hemmastarka AIK krossade formstarka serieledaren Västerås med 6-1 och har än så länge inte tappat en enda poäng på Hovet.

Skytteligaledaren Malte Strömwall gjorde två nya mål i krossen och har nu gjort otroliga 17 mål på 16 matcher.

AIK Ishockey

Strömwall i stor intervju: ”AIK är viktigast”

Formstarka Västerås, som kom från fyra raka segrar, fick en drömstart på det hockeyallsvenska toppmötet med AIK.

Redan efter fyra minuter slog Matias Myttynen in 1-0 på retur efter ett skott från Jan Urbas.

Men AIK, som varit hundraprocentigt hemma på Hovet, kom tillbaka starkt i den första perioden.

Andreas Hjelm gjorde sitt femte mål för säsongen när han fick in kvitteringen 15.56 in i perioden. Bara tre minuter senare hade Roger Melins hemmastarka bygge tagit över ledningen när Oscar Steen gjorde 2-1 med sitt första mål för säsongen.

Strömwall tvåmålsskytt

Västerås tryckte på för en kvittering i den andra perioden men det var i stället AIK som fick utdelning på en kontring.

I en två mot en-situation satte Emil Lundberg iskallt 3-1.

Men nya serietvåan var inte klar där. Två snabba mål i början av den tredje perioden av Fredrik Hynning och Malte Strömwall sänkte serieledaren. När Strömwall sedan gjorde sitt andra mål i matchen och sitt 17:e för säsongen var krossen en faktum.

Segern innebär att AIK så här långt tagit maximala 21 poäng på sina sju hemmamatcher. Laget är fem poäng bakom Västerås men har två matcher mindre spelade.

Leksand vann sin hemmatch mot Pantern med 1-0, medan Björklöven förlorade med 0-2 hemma mot Karlskoga. Mora och Tingsryd spelade 2-2.