Tränaren skojade om sin avgång

Modo förlorade med stora siffror mot Växjö.

När C More trodde att en svensk assisterande tränare stod vid micken skämtade Larry Huras om sin egen avgång.

– Det kanske kommer att vara han om vi fortsätter spela såhär, säger huvudtränaren.

Växjö gjorde ett uselt första byte i matchen, vilket Modo utnyttjade då Robert Butler satte 1-0 redan efter 27 sekunder.

Men efter Växjös mardrömsstart var det istället hemmalaget som skulle ha det tungt.

Patrik Lundh, som var tillbaka från sin avstängning, kvitterade 11.14 in i den första perioden, och bara två minuter senare skulle regerande mästarlaget utnyttja en felpass av Ludvig Nilsson. Pucken hamnade istället hos Tuomas Kiiskinen och han assisterade snyggt fram till Richard Gynge som fick i väg ett tungt direktskott, till 2-1.

Sargstuds gav 3-1

Men 3-1-målet i boxplay i början av den andra perioden var matchens dråpligaste.

Teemu Laakso dumpade pucken och den studsade konstigt i sargen. Jonatan Bjurö som lämnat kassen försökte förgäves rädda upp situationen men i stället kunde Liam Redox trycka in 4-2 i öppet mål.

– Det är bara att tacka och ta emot. Det är inte så ofta det händer. Tråkigt för dem, kul för oss, säger Robert Rosén i C More.

"Förlåt Larry"

Precis innan den tredje perioden skulle dra i gång, och vid 2-5-underläge för Modo, skulle C Mores kommentator Lars Linberg få en kommentar från Modolägret. Vad han inte visste från kommentatorsbåset var att det var huvudtränaren som stod vid micken.

När Lindberg inte fick något svar på sin svenska fråga fick han till slut informationen och ursäktade sig.

– Förlåt Larry. Jag trodde att det var en av dina assisterande tränare, sa han då och fick ett skämtsamt svar tillbaka av de pressade coachen.

– Det kanske kommer att vara han om vi fortsätter spela såhär, sa Huras.

Medan Växjö letar sig allt närmare topplagen i tabellen i och med sin fjärde raka seger är Modo nästjumbo. Enbart nykomlingen Karlskrona har färre poäng.