Kenny Jönsson skadad i fjärde matchen på fem dagar

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-11-14

Landslagsbackarna Kenny Jönsson och Marcus Ragnarsson har haft ett tufft program. Under måndagen spelade de fjärde matchen på fem dagar.

Ragnarssons Almtuna föll mot Björklöven och Jönsson fick utgå med förmodad hjärnskakning i Rögles segermatch mot Bofors.

Matcher torsdag, lördag och söndag med Tre Kronor, sedan omgång i ishockeyns allsvenska under måndagen.

Ändå blev det en femetta för Kenny Jönsson och hans Rögle på bortais i Karlskoga. Ängelholmslaget fick dock en tung start, Bofors tog ledningen redan efter 20 sekunder genom Jens Olsson.

Men Rögle kom tillbaka, och Kenny Jönsson spelade fram när Mattias Carlsson satte kvitteringen fem minuter senare. Jönsson fick sedan utgå i den andra perioden, efter en armbågstackling mot huvudet utdelad av Nicholas Angell.

– Jag har ont och är yr i huvudet. Jag vet inte om det är en hjärnskakning. Jag får sätta mig i bussen, åka hem och ta det lugnt några dagar, sade Jönsson till SVT:s Hockeykväll.

Jönsson har drabbats av ett flertal hjärnskakningar tidigare under sin ishockeykarriär.

– Jag har ju haft några, så jag vet hur det kommer att kännas, sade Jönsson.

Matchen slutade ändå med en 5–1-seger för Rögle, och med Mattias Carlsson som stor matchvinnare. Carlsson gjorde två mål och stod för två målgivande passningar. Rögle är nu tvåa i tabellen.

För Marcus Ragnarssons Almtuna blev det också en femetta, men i förlustkolumnen. Björklöven vann i Umeå med 5–1.

Måndagens mest överlägsna vinnare var serieledande Skellefteå, 11–1 hemma mot Sundsvall. I övrigt vann Arboga efter förlängning borta mot Västerås, Nybro utklassade jumbon Halmstad (7–1) och Oskarshamn slog Växjö (5–2).